S Klik MALL lahko nastavite uporabo za naslednje načine plačila:

 1. Nakazilo na TRR podjetja (vaš bančni račun)
 2. PayPal
 3. Gotovina
 4. Plačilo s kartico preko spleta
 5. Moneta
 6. Po povzetju

V primeru potrditve plačila s PayPal, Moneto ali kartico trgovec in kupec takoj dobita email o potrjenem plačilu (Instant Payment Notification oz. IPN). 

 

Nakazilo na TRR podjetja (oz Po predračunu)

 1. Vnos vašega TRR računa med podatke Podjetja (za zdaj ureja skrbnik Klik MALL, ker so to glavni podatki Podjetja) 
 2. Preference (WebShop Settings)::Nakazilo na TRR in Po predračunu (obkljukate in shranite).
 3. Med Artikli dostave (footnotes) obkljukajte Nakazilo na TRR in Predračun za tiste vrste dostave, kjer podpirate ta način plačila.  

Ko kupec izbere to vrsto plačila, bo v svoji košarici dobil vsa navodila za plačilo z UPN nalogom:

 • naziv in naslov vašega podjetja
 • znesek za plačilo
 • referenco, ki je avtomatično generirana s Klik MALL (če pripravljate naročilo za kupca sami, lahko to referenco spremenite)

Plačilo lahko potem opravi preko svoje spletne banke, na Pošti Slovenije, lahko mu naročilo plača sorodnik preko svoje spletne banke...

Sredstva dobi direktno trgovec.   

 

PayPal

 1. Vnos vašega PayPal računa med podatke Podjetja (za zdaj ureja skrbnik Klik MALL, ker so to glavni podatki Podjetja) 
 2. Preference (WebShop Settings)::PayPal (obkljukate in shranite).
 3. Med Artikli dostave (footnotes) obkljukajte Paypal za tiste vrste dostave, kjer lahko kupci plačajo s PayPal.  

Plačilo pride direktno na vaš PayPal račun.

Za vse podrobnosti, kako deluje PayPal, si preberite njihove pogoje uporabe. 

 

Gotovina

Za vse, ki imate fizično poslovalnico oz. imate možnost plačila z gotovino ob prevzemu (Click and Collect), lahko kupcem v spletni trgovini omogočite možnost Gotovina.

 1. Preference (WebShop Settings)::Gotovina (obkljukate in shranite).
 2. Med Artikli dostave (footnotes) obkljukajte Gotovina za tiste vrste dostave, kjer lahko kupci plačajo z gotovino.  

V tem primeru boste potrebovali tudi davčno blagajno, če ne uporabljate kakšne druge.

V primeru prakticiranja Click and Collect v spletni prodaji morate imeti notranjo politiko glede tega, ali takšno naročilo takoj izvedete in je že pripravljeno ob prihodu stranke, ali artikle date na stran kot rezervirane... V veliko pomoč so vam lahko informacije o Stranki, ki jih dobite s Klik MALL:

 • Pri pregledu podrobnosti Naročila lahko v desnem sidebar polju vidite, ali gre za ponavljajočo se stranko ali ne
 • Zelo dobrodošla je tudi funkcionalnost, kjer vam sistem prikaže stanje zadnjih 5 naročil te stranke. Če vidite, da so bila vsa dosedanja naročila uspešno zaključena, je to zelo pozitiven signal. Prav tako pa je lahko močno opozorilo, če ima stranka nezaključena in stornirana naročila. Podoben pregled seveda priporočamo tudi za naročila s plačilom po povzetju.

 

Plačilo s kreditno kartico

Klik MALL Naročnikom ponujamo možnost, da v svoji trgovini aktivirajo tudi možnost Plačila s kreditno kartico direktno v spletni trgovini. Posrednik pri teh transakcijah je Braintree (podružnica od PayPal), sredstva pa so prenakazana na TRR upravljalca Klik MALL - Egi Klik d.o.o. (ne trgovca, ker Braintree trenutno še ne omogoča tega). Prejeta sredstva Braintree 2x/teden prenakaže na EGI klik d.o.o, EGI Klik d.o.o. pa jih po dogovorjeni periodi prenakazuje trgovcem (glede na višino sredstev, da strošek bančnih transakcij ni prevelik).

 1. Preference (WebShop Settings)::Kartica (obkljukate in shranite).
 2. Med Artikli dostave (footnotes) obkljukajte Kartica za tiste vrste dostave, kjer lahko kupci plačajo s Kartico.  

Ta možnost je ponujena le Naročnikom plačljivih paketov, ker že sama provizija Braintree znaša cca. 3.00%

 

Moneta

Nastavitve plačila z Moneto so s Klik MALL zelo enostavne.

 • Moneta nastavitve
 • S ponudnikom Monete (Telekom Slovenije) v imenu vašega podjetja podpišete pogodbo, kjer se boste sami uskladili tudi za medsebojne pogoje. Telekom običajno zaračuna 3-6,5% od vrednosti prodaje, če prodajate fizične izdelke. Za elektronske izdelke je provizija še višja, je pa to stvar vašega dogovora.
 • Med nastavitvami vmesnika na Moneti boste morali vnesti svoje podatke in dodati nekaj slik za navidezni račun za kupca.
 • Klik MALL nastavitve
 • V Preference (External services) vnesete vaš Moneta Tarrification ID, ki ga boste dobili od referenta Monete in shranite.
 • V Preferencah (WebShop Settings) aktivirate možnost plačila z Moneto.
 • Med Artikli dostave določite, za kateri način dostave lahko kupec izbere plačilo z Moneto.
 • Po potrjenem plačilu naročila z Moneto
 • na strani Monete za trgovce potrjujete ali stornirate ta naročila!

OPOMBA: Klik MALL podpora za Moneto je samo programska rešitev, da se kupec strinja s plačilom! S tem vam kupec še ni predal denarja, ampak samo potrditev, da mu lahko ponudnik telefonije ta znesek dodatno zaračuna ob mesečnem plačilu telefona. Da boste dobili denar za naročilo, plačano z Moneto, MORATE to potrditi tudi na strani od Monete, drugače ne boste dobili prenakazanih sredstev! 

To je najbolj preprost način, s katerim boste dobili podporo za plačila z Moneto. Denar bo s strani Telekoma prenakazan na vaš TRR običajno ob koncu meseca. Prav tako boste na vaše podjetje dobili naslovljen račun za Monetine storitve.

 

Po povzetju

 1. Preference (WebShop Settings)::Po povzetju (obkljukate in shranite).
 2. Med Artikli dostave (footnotes) obkljukajte Po povzetju za tiste vrste dostave, kjer lahko kupci plačajo na takšen način.  

Ponudnika Kurirskih storitev izbirate sami. Sredstva od odkupnin prejemate sredstva na TRR vašega podjetja.

Klik MALL za zdaj podpira izvoz podatkov za vnos v GLS Connect (GLS Slovenija) in izdelavo dostavnih nalepk za pakete (footnotes).

Poleg tega imate eno posebno polje na obrazcu za urejanje podrobnosti Naročila - Znesek odkupa (ročna nastavitev). Ko uporabljate avtomatični izvoz podatkov za pripravo nalepk, se privzeto za znesek odkupa uporabi Vrednost naročila. Če v to polje vnesete drugačen znesek, bo ta uporabljen za izdelavo nalepke (npr. v primeru zamenjave artikla in doplačila po povzetju).

 


Za vse naštete načine plačila je naš nasvet Naročnikom, da omogočijo kupcem čim širši nabor možnosti. Bolj kot bo trgovina prijazna do kupca, višjo stopnjo konverzije boste imeli. S Klik MALL imate možnost takojšnje uporabe najbolj priljubljenih možnosti za spletne kupce.

 

Za načine plačila, ki omogočajo IPN, bo Klik MALL po potrditvi plačila naročilo AVTOMATIČNO označil naročil kot PLAČANO. Več o tem v posebni objavi o IPN (footnotes)

 

Dodatne možnosti v praksi

Ne pozabite tudi, da Klik MALL ni le spletna trgovina ali le blagajna, ampak oboje hkrati. Aktivni trgovci lahko to s pridom izkoriščajo, kot je naslednji primer našega Naročnika.

Če v fizični poslovalnici nimate bančnega POS terminala, stranka pa bi plačala s KREDITNO kartico, lahko uporabite Braintree tako, da uredite naročilo za plačilo s kartico in:

 • stranki pošljete email s povezavo do obrazca za plačilo v košarici (ta ga običajno pogleda na telefonu, Klik MALL pa ima mobile-responsive košarico! footnotes)
 • ali pa ji "posodite" računalnik za vpis podatkov kartice in dokončanje plačila.

Enak nasvet za iznajdljive velja tudi za PayPal in Moneto, če stranka slučajno nima dovolj gotovine za plačilo. V nekaj sekundah lahko pripravite oz. preuredite naročilo za izbrani način plačila. Takšne hitre spremembe lahko opravite tudi med telefonskim pogovorom s stranko in ji pomagate dokončati plačilo, če se kje zatakne. 

 

Povezave

 

Povezane vsebine

 
Prodajni trend prihodnosti - predpriprava naročila in pošiljanje na email
Imate možnost dobiti orodje za zanimiv in zelo perspektiven način prodaje. S podobnim orodjem je Obama 2x zbiral sredstva in zmagal. Vas zanima?
(19.11.2016)
 
Davčna blagajna
Idealno bi bilo, če bi vse lahko uredili na enem mestu, a ne?
(20.11.2016)
 
Instant Payment Notification (IPN)
Prejmite email ob potrjenem plačilu. Možnost nastavitve takojšnjega zmanjšanja zaloge.
(20.12.2016)