Imate možnost dobiti orodje za zanimiv in zelo perspektiven način prodaje. S podobnim orodjem je Obama 2x zbiral sredstva in zmagal. Vas zanima?

Tu vam bomo prikazali, kako lahko stranki pripravite naročilo in ji pošljete povezavo (Secret stran naročila), na kateri ne samo da lahko vidi vse podrobnosti, ampak ima tudi vse potrebno za zaključek nakupa (direkten gumb za plačilo z Moneto, PayPalom ali obrazec za plačilo s Kartico).

 

Priprava naročila

 • Na Blagajni vnesete artile, količine, popuste...
 • Ne pozabite, da mora biti artikel dostave ustrezen (takšen, ki podpira nastavljen Način plačila - npr. če bo vnešen artikel "Dostava na dom z odkupom ob prevzemu", pri katerem ne omogočate plačila s Kartico, bo sistem na secret strani javil napako!)
 • Shranite artikle v blagajni in kliknete na povezavo za urejanje podrobnosti naročila
 • Pod podrobnosti naročila vnesete:
  • Način plačila
  • Tip dostave
  • Podatke stranke (če je že na seznamu strank, jo poiščete v polju Šifra stranke in polja s podatki se bodo samodejno izpolnila)
  • Na levi strani obrazca skoraj na dnu poiščete polje Secret, ki ima poleg še 2 linka
   • Ustvari nov secret... s klikom se v polje vnese nova skrivna koda
   • Secret link... s klikom na ta link dobite URL povezavo v obliki
    https://www.klik-mall.com/my-orders/ID/ORD-KNR9F0WK2D33?secret=COD-3BBWZVFAXY8Q
   • V tej povezavi je potrebno zamenjati www.klik-mall.com z DOMENO VAŠE TRGOVINE ali Centra, znotraj katerega prodajate vaše izdelke npr. https://www.style-xy.com/my-orders/ID/ORD-KNR9F0WK2D33?secret=COD-3BBWZVFAXY8Q
   • Zelo pomembno je, da je domena pravilno urejena, ker drugače sistem ne bo pravilno prikazal podrobnosti naročila. Vsaka domena ima namreč seznam ponudnikov, ki prodajajo znotraj te domene. 
 • Zdaj imate pripravljeno vse potrebno in lahko stranki na email ali SMS pošljete sporočilo s Secret povezavo do naročila. Stranka bo ob kliku na povezavo videla podrobno vsebino naročila in vse potrebno za plačilo. Z nekaj kliki lahko opravi plačilo, vi pa pričnete s postopkom izvedbe. 

Kaj pa, če morate kaj spremeniti?

Če si stranka premisli oz. bi želela določene spremembe v naročilu (način plačila, drug artikel, dodaten artikel, drug naslov dostave...) - vse to lahko spremenite na Uredniški strani in ko zaključite, ji sporočite, naj osveži prejeto Secret povezavo in pred njo bo novo stanje naročila. Izkušen uporabnik Klik MALL lahko to naredi brez da bi prekinjal telefonski pogovor ali moral zaprositi stranko, če se lahko oglasi nekoliko kasneje, ko bodo zadeve urejene.

Možne aplikacije

 • Telefonska prodaja - Priprava naročila in pošiljanje secret povezave strankam, s katerimi ste se tako vnaprej dogovorili (npr. rezervacija artikla ob prihodu na zalogo),
 • Trženjska akcija - Možnost objave posebne enkratne ponudbe z objavo secret povezave v igri "Prej pride, prej melje". Ko bo naročilo plačano, bo akcija zaključena in drugi obiskovalci bodo videli le še to, da je nekdo bil hitrejši.
 • In-Store plačilo z Moneto (ali PayPal, kartico...) - stranka ob obisku naše fotokopirnice ni imela s seboj dovolj gotovine in je vprašala, če je mogoče plačati z Moneto. Naročilu smo spremenili Način plačila v Moneta ter ji na zalonu odprli Secret povezavo. Skupaj smo vnesli podatke iz monetinh SMS-ov in zadeva je bila v nekaj sekundah zaključena. Brez posebnih Monetinih terminalov!
 • Plačilo Članarine  v društvu - ste že razmišljali o tem, da bi namesto (fizičnih, bolj zamudnih in dražjih za izvedbo) UPN nalogov članom društva za plačilo članarine poslali na email personaliziran Virtualni UPN? Ne samo, da bo konverzija zelo verjetno višja, članom bo to boljša uporabniška izkušnja, več možnosti za plačilo bi imeli, evidence bodo takoj urejene.
 • Plačilo naročnine - podoben Virtualni UPN lahko pošljete tudi v primeru naročnin. Še več - takoj boste imeli vse podatke v blagajni, do računa je samo še nekaj klikov, evidence bodo veliko boljše... Za vas bi to bilo veliko manj dela!
 • ... če boste imeli še sami kakšno dobro idejo, jo lahko tukaj dopišemo

Sami smo imeli vrsto teh primerov tudi v praksi. Lahko si predstavljate zadovoljstvo z narejenim tako na naši strani, kot tudi zadovoljstvo stranke za takšno odzivnost in enostavnost uporabe.  

 

Iskrica iz prakse:
Predpriprava naročila in pošiljanje povezave, kjer ima naslovnik vse že pripravljeno in opravi samo še plačilo, je lahko zelo uspešna in se kaže kot eden trženjskih trendov prihodnosti. Kako uspešna je lahko tovrstna strategija, kažejo zbiranja sredstev v predsedniških kampanjah Baracka Obame 2008 in 2012, ko so pošiljali email in SMS sporočila s predpripravljeno vsebino za donacijo (“Support Pres Obama in less than a minute”). Tako so targetirani kupci oz. volilci dobili na pladnju vse, kar so potrebovali za "nakup". Rezultat so bile neslutene stopnje konverzije in zaporedni uspeh na morda najbolj zahtevnem trgu na svetu.