Prejmite email ob potrjenem plačilu. Možnost nastavitve takojšnjega zmanjšanja zaloge.

V primeru potrditve plačila s PayPal, Moneto ali kartico trgovec in kupec takoj dobita email o potrjenem plačilu (Instant Payment Notification oz. IPN). 

Za načine plačila, ki omogočajo IPN:

  • bo Klik MALL naročilo AVTOMATIČNO označil naročil kot PLAČANO.
  • Ponudnik in kupec bosta dobila email sporočilo o potrjenem plačilu. 
  • Ponudnik si lahko nastavitve spletne trgovine (Preference (WebShop Settings):: Zmanjšaj zalogo ob predplačilu) uredi tako, da sistem ob IPN avtomatično zmanjša zalogo artiklov iz naročila (če je vseh dovolj na zalogi!). 

IPN je zelo dobrodošel, saj Ponudnik takoj ve, s katerimi naročili lahko nadaljuje z izvedbo. Kupec pa dobi potrdilo, da je naročilo poravnal in lahko nadaljuje v prepričanju, da je opravil svoj del nakupovalnega procesa. Poleg tega je transaperentnost postopka v očeh kupca bistveno večja, zaupanje kupca pa je ključni element uspeha pri prodaji preko spleta. 

 

Nastavitve trgovine za lažje delo

IPN in opisana nastavitev zmanjšanja zaloge sta zelo primerna za vse primere, ko imate nizko ali omejeno zalogo. Ker z vsakim takšnim zmanjanjem sistem vzpostavi ažurno trenutno stanje zaloge sistem. Naslednji kupci v spletni trgovini vidijo zadnje stanje, s tem pa močno zmanjšate možnost overselling-a ter naknadne birokracije z vračanjem denarja ter opravičevanjem kupcem za zmedo.

Poleg tega imate možnost nastaviti trgovino tudi tako, da je Zaloga > 0 pogoj za vpisani popust artikla. Ko se proda zadnji kos artikla, se popusta ne upošteva več.

Opisani nastavitvi lahkov povezavi z IPN zelo olajšata delo. V idealnem primeru lahko tudi bolj intenzivno akcijo spremljate s počitnic.

 

 

Povezane vsebine