Dodajanje novih atributov

Glavni objekti sistema imajo privzet nabor podatkov, ki se jih lahko ureja. Lahko pa nekaterim objektom dodate atribute, specifične samo za vaš profil (npr. Nepremočljivost obutve "Da/Ne" za čevlje, ki jih prodajate). S tem razširite podatkovni model vašega objekta in dobite možnost vnosa dodatnih podatkov.

Nov atribut je gledano iz stališča objekta lahko skupen:

  • vsem objektom (npr. vsem vašim artiklom) ali
  • samo artiklom določene kategorije (če npr. atribut "Nepremočljivost obutve" omejite na artikle pod kategorijo Obutev, da ne bo prisoten tudi na kategorijah, kjer ni relevanten npr. hlačah)

Sama nastavitev je nekoliko zahtevnejša, nadaljnja uporaba pa je čisto enostavna, ker vaš objekt na obrazcu za urejanje enostavno dobi še eno dodatno polje, ki ga uporabljate. 

 

Uporaba novih atributov za ustvarjanje filtrov

Izjeme med atributi, ki imajo lahko ob nastanku dodano tudi funkcionalnost, so atributi artiklov.

Primer iz prakse: 
Ustvarite nov atribut za Objekt: Artikli. Po potrebi ga lahko omejite le na določeno kategorijo artiklov, če ga ne potrebujete pri vseh. Novemu atributu npr. "Nepremočljivost obutve "dodelite funkcionalnost filtra v WWW trgovini z izbiro možnosti "Filter" na obrazcu za urejanje. S tem omogočite, da ga obiskovalec vaše WWW trgovine uporabi kot filter. Tako lahko z izbiro tega filtra dobi izpisan seznam le tistih artiklov, ki so označeni kot nepremočljivi.   

 

Povezane vsebine

 
(20.11.2016)
 
(20.11.2016)