Seznam dobaviteljev imate pod glavnim modulom Stranke. 

Lahko si uredite lasten seznam kategorij za vaše dobavitelje.

Uporabnost vodenja seznama dobaviteljev se prične z vnosom Šifre dobavitelja v podatke Artikla (poleg nabavne cene, URL za nabavo artikla...). Ta povezava vam omogoča:

  • Sortiranje artiklov na zalogi in izračun vrednosti po posameznem dobavitelju. 
  • Izdelavo seznama za nabavo za posameznega dobavitelja.
  • Poročilo o prodaji artiklov po dobaviteljih (v pripravi). 

Vodenje seznama dobaviteljev je opcijsko, si pa lahko zelo olajšate delo v primeru, ko imate več dobaviteljev in obsežne sezname artiklov v ponudbi. 

 

Iz prakse

Klik MALL podporo za delo z različnimi dobavitelji smo razvili na podlagi dveh primerov:

  1. Prodaja v WWW trgovini s precej obsežnim katalogom artiklov (700+ različnih artiklov, 2000+ variacij) in več različnimi dobavitelji. Sistem je bil še toliko bolj priročen, ker omogoča podporo za nizke vrednosti zaloge - posledično to pomeni bolj pogosto naročanje, vendar hkrati tudi manjšo investicijo v zalogo. Poleg tega Klik MALL omogoča automatično kreiranje seznama odprtih naročil in stanja zaloge. Na tem seznamu lahko poleg izračuna manjkajočih količin po posameznih artiklih imate tudi direktne povezave na spletno stran dobavitelja, kjer oddajate naročila - bistveno hitrejše od iskanja po trgovini in veliko manj možnosti za napake, saj so vaši artikli in artikli dobavitelja direktno povezani.
  2. Komisijska prodaja. S seznamom je mogoče zelo hitro dobiti poročila prodaje po posameznem dobavitelju (običajno za mesečno poročanje).

Povezane vsebine