V posnetku si lahko ogledate, kako poteka registracija profila za podjetje, ki želi uporabljati Klik MALL Blagajno. 

Postopek

Predpogoj za registracijo je, da ste prijavljeni in registrirani uporabnik na www.klik-mall.com. Če niste, boste nad obrazcem videli obvestilo s povezavo na prijavo. Za prijavo s Social profilom, kot jo uporablja Klik MALL, ne potrebujete dodatnega gesla na strani klik-mall.com. Po prvi registraciji in potrditvi se boste naslednjič prijavili samo z enim ali dvemi kliki (vidno na posnetku). 

Postopek pričnete na strani paketa (npr. Blagajna, Trgovina...), ki ga želite uporabljati.

Nato v obrazcu izpolninte potrebne podatke:

 1. Podatki podjetja
 2. Podatki uporabnika (to je običajno lastnik oz. zaposleni v podjetju) - s tem profilom boste dostopali do profila/blagajne podjetja. Uporabnikov profila je lahko poljubno, vendar so vsi naslednji na voljo le ob doplačilu. Ti morajo prav tako imeti registriran uporabniški profil.
 3. Davčna blagajna - če jo boste registrirali, si predhodno pripravite ustrezne podatke:
  • Certifikat za davčno potrjevanje računov (če ga še nimate, ga dobite na e-davkih) in geslo zanj
  • Kratica poslovalnice in blagajne, ki ju boste želeli imeti
  • Katastrski podatki fizične poslovalnice, kjer boste izdajali račune (te lahko pogledate na Prostorski portal RS)
  • Podatki zaposlenega (Ime, davčna številka). Če boste želeli imeti več uporabnikov, ki uporabljajo blagajno, to naročite po opravljeni registraciji.
 4. Nastavitve oz. personalizacija profila (logotip, prej si oglejte barvne sheme na voljo, dopisi na računih). Lahko pa te stvari sami urejate tudi po registraciji.
 5. Potrditev

Po uspešni oddaji podatkov boste dobili email sporočilo z oddanimi podatki. S potrditvijo registracije tem se smatra, da se strinjate s pogoji uporabe.

Davčno blagajno po pregledu podatkov potrdimo in aktiviramo skrbniki sistema. To uredimo v roku 24h, običajno pa veliko prej. V posnetku je prikazano, kako vidite, ali imate davčno blagajno že aktivno ali ne.

Če boste imeli pripravljene potrebne podatke, vam bo registracija vzela manj kot 5 min časa. 

V primeru vprašanj ali tehničnih težav nas kontaktirajte na enega izmed navedenih kontaktov na dnu strani.

 


Za uporabo Klik MALL Blagajne potrebujete

 • računalnik in zaslon,
 • tiskalnik za tisk računov (Termo POS s širino papirja 75mm in/ali A4),
 • spletni brskalnik,
 • povezavo do interneta,
 • enega izmed podprtih računov za registracijo in prijavo s social profilom (Google/Gmail, Facebook, Twitter, LinkedIn, Microsoft Live, GitHub. Seznam vidite na strani za prijavo)

Klik MALL ne potrebuje nobene inštalacije programa. Do svojega profila lahko dostopate iz različnih računalnikov (hkrati). Sami si izberete in nastavite tiskalnik(e), ki jih boste uporabljali. 

 


Priporočila in orodja

Računalniški zaslon z resolucijo vsaj 1280px x 1024px.

Klik MALL ima 3 predvidene načine uporabe:

 1. Klasični računalnik z miško in tipkovnico. s katerim boste videli uporabne podatke na pravem mestu, z miško in tipkovnico pa boste lahko zelo hitro urejali stvari.
 2. Z zaslonom na dotik za tiste, ki želite tako uporabljati POS blagajno in imate dobro urejene nastavitve blagajne in pogoste artikle.
 3. V pripravi je tudi mobilna verzija, ki pa bo namenjena predvsem enostavnemu izdajanju računov (npr. na terenu). 

Prvo priporočilo je klasičen način.

Priporočamo uporabo Google profila za prijavo ter Google Chrome brskalnika. To kombinacijo 95% časa uporabljamo tudi sami in preverjeno dobro deluje. Določene funkcionalnosti so tudi bolje delujoče, če uporabljate Klik MALL in ste hkrati prijavljeni v GMail, ki ga uporabljate za podjetje in komunikacijo s strankami. Najboljši in najlepši izvoz v PDF je Chrome-ov "Shrani kot PDF". Tisk na papir na povezane tiskalnike prav tako deluje dobro.

CutePDF writer ... brezplačen navidezni tiskalnik v PDF dokument.