Cilji

 1. Posodobitev designa spletne strani
 2. Izboljšati predstavitev glavnih produktov
 3. Izboljšati predstavitev možnosti nakupa (Google zemljevid z lokacijami trgovin "B2B" partnerjev in načini direktnega nakupa "B2C")
 4. Izpostavitev komunikacijskih kanalov: Email, Facebook stran podjetja in Facebook Messenger
 5. Umik obstoječega (PHPBB) forum-a s prenosom originalne in za nadaljnje tržne cilje podjetja pomembne vsebine v novo spletno stran
 6. Podlaga za lastno spletno trgovino, če pride do te odločitve 
 7. Tehnične nadgradnje: https, mobile responsive design, SEO optimizacija...
 8. Izboljšati možnosti samostojnega urejanja (CMS)
 9. Podpora pri urejanju vsebin, svetovanje pri spletnemu nastopu, e-prodaji...

Zgledi:

 • Restavracija Mirje - struktura spletne predstavitve, možnosti platforme, elementi spletne strani, uporaba barvnih shem...
 • Copati.com - dobre prakse slovenskega proizvajalca copatov kako uskladiti spletno predstavitev, ko imate B2C in B2B prodajo.
 

 

Predstavitev dejavnosti podjetja

Za prijeten nagovor obiskovalca smo na uvodno stran postavili:

 • Hero picture za poudarek dejavnosti in brand-a podjetja,
 • Jedrnat opis dejavnosti in povezave na dodatne informacije v okviru spletne strani,
 • Testimonials dosedanjih strank oz. uporabnikov produktov podjetja (kot zelo dobra praksa dviga zaupanja novih obiskovalcev, ki podjetja in produktov še ne poznajo)
 • Nekaj slik za hitri prikaz aktivnosti glavnih akterjev, uporabe naravnih izdelkov, prisotnosti na trgu... 

V galeriji si lahko ogledate prikaz nekaterih glavnih spletnih strani PRED PRENOVO - PO PRENOVI

 

Predstavitev izdelkov

Podjetje nima veliko izdelkov (< 10), zato smo jih obiskovalcu predstavili na eni strani - Naši izdelki. Struktura te strani ima obliko "segmented layout-a", kjer ima vsak segment na voljo veliko elementov za čim boljšo predstavitev vsebine:

 • Naslov, Povzetek (teaser),
 • "Rich text" vsebina v obliki besedila
 • Head oz. Side lead picture za vsak segment,
 • Galerija slik, PDF vsebina, ...
 • Možnost pošiljanja povezave na vsak posamezni segment npr. Naši izdelki > Zeliščne kapljice 
 • ...

Glavnemu dokumentu smo nastavili izpis posameznih segmentov v obliki "drsečega vertikalnega menu-ja", ki ima več  pomembnih funkcij:

 • Vizuelno predstavlja uvod v vsebino strani,
 • Z naslovi segmentov v obliki kazala jasno in hitro predstavi bolj obsežno vsebino, četudi je postaviev spodaj bolj kompleksna,
 • S klikom na posamezno alinejo se vsebina lepo "podrsa" na željeni segment. 

 

Scroll for Full page Screenshot

 

 

Predstavitev možnosti nakupa

Naročnik ima zanimivo, a ne tako redko situacijo, ko opravlja B2B in B2C prodajo. Eden izmed glavnih izzivov nove spletne strane je bil kako ne postaviti dolgoletnih B2B partnerjev v podrejen položaj oz. jih ne predstaviti kot sekundarno opcijo za nakup. 

Zainteresirani kupci lahko izdelke Zeliščarstva Maršič kupijo v kateri izmed (B2B) partnerjev podjetja ali pa neposredno od od njih kot proizvajalca (naročilo preko email-a z dostavo na dom ali z osebnim prevzemom na lokaciji podjetja). Podjetje je namreč veselo vsake prodaje preko mreže partnerjev (fizičnih trgovin ali njihovih spletnih trgovin), hkrati pa želi ohraniti tudi direkten stik s svojimi kupci, kjer lahko dobi povratne informacije iz prve roke, jim osebno svetuje ali pa omogoči direkten nakup, če v njihovi bližini ni trgovin partnerjev oz. jim dostava na dom najbolj ustreza.

Na tem mestu smo lahko naročniku podali precej dobre nasvete, saj imamo podobne izkušnje (in poznamo komentarje) dela na projektih za slovenskega proizvajalca copatov, ki ima tako velike (B2B) odjemalce, kot tudi lastno spletno trgovino (predvsem kot možnost urejanja svojih katalogov in serviranja B2C strank, ki jim Babycenter, E.Leclerc idr. niso tako blizu.)   

Na stari spletni strani je bil tudi dolg seznam trgovin partnerjev (preveč nepregleden za splet, sploh pa za mobile), kjer je mogoče kupiti izdelke podjetja. Problem smo v veliki meri rešili z Google zemljevid-om in nekaj drugimi oblikovnimi elementi.

PRED PRENOVO

 

 

Nekdaj forum, danes objave v obliki bloga + Facebook stran

Na novi spletni strani ločenega foruma ne bo več, želi pa podjetje imeti možnost lastnega objavljanja vsebin v obliki nasvetov, receptov, novosti...

Veliko komunikacije z uporabniki poteka preko Facebook strani podjetja, vendar Facebook ne omogoča dovolj možnosti in kontrole nad vsebino, zato bo ta del spletne komunikacije potekal v obliki kombinacije "objave na lastni spletni strani + komentiranje preko FB in drugih socialnih omrežij". S Klik-MALL.com platformo so dobili na voljo zelo zmogljiv CMS za urejanje takšnih spletnih vsebin.

 

Podprojekt: Kako zapreti forum in prenesti vsebine v novo spletno stran


Podjetje se je ob prenovi spletne strani odločilo tudi za prenos vsebine iz starega foruma, ker je ta vseboval cca. 2.000 objav s komentarji, polnih nasvetov ustanovitelja podjetja, ki je želel pomagati drugim. Razprave in nasveti (o zdravju in iskanju rešitev) v teh objavah so praktično zimzeleni + vsebujejo zanimiv stil pisanja ustanovitelja podjetja (Zgodba o Ivanu Mašiču).

Še več:

 • forum je bil poln ključnih besed, ki so zelo pomembne za nadaljnjo promocijo in tržne dejavnosti podjetja,
 • čim boljša ohranitev Google SEO,
 • Vsebina je originalna,
 • Ostane možnost pošiljanja na URL namesto tipkanja emaila...

Če obstajajo pretekle povezave in rezultati iskanja iz Google-a na nasvete na forumu, je to vsekakor odličen in verjetno najcenejši vir prometa, ki je na voljo.

Iz navedenih razlogov je bila odločitev za prenos vsebin več kot smiselna.

* Pripravili smo tudi kratek tehnični opis prenosa PHPBB Foruma v novo spletno stran

 

 

Končni rezultat

Prikaz posameznih strani v Desktop + Mobile prikazu.


 
Toast message
Toast-Top message