Podjetje primarno deluje kot proizvajalec za največje trgovce v Sloveniji (B2B), hkrati pa na lastni spletni strani skrbi za predstavitev in B2C prodajo izdelkov, ki niso na voljo v trgovinah.

Zato smo predstavitev uredili v obliki:

  • O podjetju;
  • Spletna trgovina;
  • Zemljevid trgovin s copati proizvajalca;
  • Katalogi.

Za kratek uvod smo opisali večdesetletno tradicijo delovanja in izkušenj na tem področju. Poleg tega so v času skrbi za lokalno gospodarstvo ter varnost pozitivni tudi poudarki »domačega podjetja« in izogibanje nekakovostnim uvoženim izdelkom.

Da vabilo obiska spletne trgovine ni le tipični »call to action« gumb, smo dodali nekaj koristnih primerov, kako uporabiti kategorije in filtre (faceted search) za veliko lažje iskanje ustreznih artiklov. (primer: Izpiši vse artikle velikosti 23-24, ki so modre barve)

Dobra praksa povečanja zaupanja kupcev v kakovost in ustreznost izdelkov je objava komentarjev zadovoljnih kupcev ali prikaz sodelujočih (znanih) blagovnih znamk. Ker podjetje že več let sodeluje kot proizvajalec in dobavitelj za veliko znanih slovenskih trgovin z otroško obutvijo, smo na spletni strani objavili logotipe partnerjev. Takšen 'Testimonial' obiskovalcu strani tudi sporoča, da so copatke tega proizvajalca morda celo že kdaj kupili pri enemu od trgovcev.

Zemljevid mest (poslovalnice trgovin), kjer je mogoče kupiti izdelke proizvajalca, ni več statična slika, ampak mnogo bolj priročna in sodobnejša rešitev v obliki vgrajenega personaliziranega Google Maps.

Na koncu smo dodali še prikaz Katalogov, ki jih podjetje vsako leto pripravlja primarno za B2B partnerje. Ker so najbolj pogosti obiskovalci spletnega mesta fizične osebe, bi s poudarjanjem, da so na spletnem mestu B2B proizvajalca lahko nekatere izmed njih odvrnili od nakupa. Zato smo kataloge predstavili v nekoliko bolj subtilni obliki. Morebitni zainteresirani B2B partnerji pa bodo brez težav prepoznali možnosti sodelovanja.

Poletje je čas, ko moramo ponovno nakupiti šolske potrebščine za prihajajoče šolsko leto. Zaradi zdravstvene situacije s Covid-19 je letošnje leto zelo posebno, saj je brezskrbno nakupovanje po trgovinah vedno bolj omejeno. Spletna trgovina je v taki situaciji odlična rešitev, zato smo jo želeli nekoliko osvežiti.

 

Screenshot nove prve strani

Prenova prve strani B2B/B2C spletne trgovine copati.com