Novosti in nadgradnje 2022-01

Izdelava spletne trgovine Viraja.si

V decembru smo "na ključ" izdelali spletno trgovino VIRAJA. Poleg te smo uredili tudi davčno blagajno in gostovanje emaila info@viraja.si na GMail-u. Glede na svoje potrebe so izbrali template, ki je podoben znanemu Ventura Squarespace. Trgovina, ki je znatno "inspirirala" izbiro in hkrati dala realen primer oblike, delovanja in možnosti blagajne v ozadju, je bila pa RojPottery.si.

Migracija spletne trgovine cvetilnik.si iz PrestaShop na Klik-MALL

CVETILNIK.si je že znana spletna trgovina semen in čebulic za sobne rože + spremljajočih produktov, tako da je bil poleg izdelave nove trgovine izziv tudi čim boljša migracija podatkov (naročil, artiklov, strank) iz obstoječe trgovine. Pričetek na novem sistemu ni vseboval le večine podatkov iz Prestashop-a, ampak so hkrati dobili tudi veliko analiz in poročil, ki jih vsebuje Klik-MALL blagajna in ki prej niso bili tako enostavno dosegljivi. Z nekaj kliki so lahko pogledali, kateri so bili najbolje prodajani artikli, nakupe in vsebino košaric znanih strank, grafe... Takšen "dodatek" je pri prehodu na nov sistem v veliko pomoč, ker trgovec "pozna" svoje kupce, kaj so kupovali, kdaj so bile špice naročil... Sistem je bil za njih nov, ampak podatki so jim bili znani in v takšnih primerih uporaba steče mnogo hitreje.

Nam je pa vedno v užitek videti izraze podjetnikov, ko lahko v nekaj sekundah dobijo zelo uporabne podatke, za katere so približno vedeli vrednosti, ampak ne tako natančno, hitro in enostavno. Sami radi vprašamo: Vsak trgovec ve, kateri so trije najbolj prodajani artikli. Kako hitro pa lahko pogledate artikle na 4-10. mesto po prodaji? Koliko prometa - v € in % - so ti prinesli?

Noben prehod oz. menjava sistema za spletno strani ali trgovino ni enostavna odločitev. Ampak za zdaj so pri Cvetilnik.si videti zelo zadovoljni, predvsem z odnosom, nasveti in možnostmi, ki jih odpira Klik-MALL v primerjavi s prejšnjo trgovino.

Orodje za prenos podatkov iz Prestashop v Klik-MALL.com

Ob omenjeni migraciji + izdelavi spletne trgovine za Cvetilnik.si smo hkrati izdelali tudi interno orodje za migracijo podatkov iz PrestaShop. Tako da če imate spletno trgovino na PrestaShop in razmišljate o prehodu na Klik-MALL (all-in-one sistem, vgrajena davčna blagajna, hitra stran, podpora, nasveti, vključeno gostovanje...), je zdaj ta pot mnogo lažja, hitrejša in cenovno ugodna.

Dodatki za še boljšo SEO optimizacijo spletnih strani

Že po default-u Klik-MALL CMS max. izkoristi vnešene podatke (avtomatično izdela friendly url, naslov objave uporabi kot page title, teaser objave umesti v meta description, komentarje slik galerije da v alt-e slik na strani...). Zato že običajni vnos vsebine zagotovi SEO urejeno stran. Nove možnosti so pa še korak naprej za SEO-oriented urednike in COPYWRITER-je, ki gledajo tudi, kaj točno bo prikazano med rezultati iskanja in kako tisti prikaz še dodatno prilagoditi za boljši CTR in več organskega obiska.

SEO optimizacija v splošnem zajema 2 dela: tehnični (posplošeno "hitrost nalaganja strani") in vsebinski (keywords, content, copywriting). V preteklih mesecih smo izredno veliko naredili na tehničnem delu ( Klik-MALL / Blog / SEO), zdaj pa smo dodali še nekaj dodatnih možnosti za dodelavo vsebinske predstavitve.

Dodatni seznam strani, ki so sprožile napako 404 (Stran ne obstaja oz. page not found)

Strani, kjer ni ustrezne vsebine za prikaz, so lahko posledica napačno vnešenih povezav iz drugih spletnih strani, vsebin znotraj spletne strani, premaknjenih vsebin... Nekatere so tudi posledica "hacking poizkusov", kjer nepridipavi testirajo, ali na vaši domeni obstaja npr. /wp-login.php (default login page za Wordpress).

Zakaj je ta seznam pomemben? Manj kot je 404-napak na vaši strani, boljše bo za za vaš SEO in uporabniško izkušnjo! Google nerad vidi, da njihovi rezultati usmerijo obiskovalce na stran z napako "404", uporabniki pa ne bodo dolgo klikali po strani, kjer velik del povezav ne dela pravilno.

Primer uporabe tega seznam: po migraciji spletne strani lahko spremljate napake ter hitro in enostavno naredite preusmeritve "stari url" -> "novi url".
Primer:
Stari url (na Prestashop): https://www.cvetilnik.si/domov/83-bergs-potter-helena-21-cm-grey-siva.html
Stari url (na Klik-MALL): https://www.cvetilnik.si/shop/item/18801/21-cm-grey-helena-bergs-potter-lonec

Direct EDIT link za urednike spletnih strani

Po prijavi v svojo spletno stran imajo uredniki na voljo footer menu, s katerim zelo enostavno odprejo stran za urejanje vsebine, seznam dokumentov odprte kategorije, artikel v trgovini...

Nova storitev - vzpostavitev gostovanja email-a vašega podjetja (npr. info@cvetilnik.si) na GMail

GMail je že leta zlati standard za email - ne samo uporabniški vmesnik, ampak tudi reputacijo vašega email naslova (da bo čim manjkrat končal v promotions ali celo spam-u). Po naročilu zakupimo ustrezni Google workspace paket in vzpostavimo email vaše domene (DNS MX records, Google Workplace account...).
SLIKA: info@klik-mall.com na GMail-u (naša priporočila mnogokrat prihajajo iz lastnih izkušenj in GMail za info@ je vsekakor med bolj pozitivnimi)
*Blagajna vključuje tudi nekatere bližnjice, ki v povezavi z Gmailom delujejo kot iskalnik po email korespodencah s strankami in naročilih. Enostavna, a priročna zadeva.

Uspešen recovery podrte Wordpress strani po update-u

Na našem WPX gostovanju za Wordpress (Managed Wordpress Hosting) smo nedavno imeli primer, ko je update podrl Wordpress/Elementor stran. Če popravki vsebine, brisanje cache-a ipd. preko Wordpress admin-a ne delujejo, je običajno velika želja vrniti se na stanje PRED update-om oz. na zadnji backup. (Imate to opcijo na voljo?)

Če uporabljate Wordpress in iščete (izredno) hitro gostovanje + želite imeti na voljo server administartorja, ki lahko pomaga, si oglejte WPX.si oz. opis sistema, ki je prilagojen in specializiran za Wordpress gostovanje.




 

Za zaključek še komentar nove članice Klik-MALL Platforme, ki smo jo po objavi strani zaprosili za oceno našega dela:

"Če se ne motim, sem vas zasledila v FB skupini Od hobija do biznisa, ko sem iskala informacije kako naj se sploh lotim začetka spletne trgovine. Ker sem v bistvu iskala nekaj all-in, ampak slovenskega.

Kar se tiče ostalih vprašanj, sem zelo zadovoljna z vsem (vaš odnos, hitrost odzivanja, spletna stran, sistem blagajne, cenovno itd.). Sploh mi je zelo všeč, da smo se v začetku zmenili za ceno in je takšna dejansko ostala. Hitro se zna zgoditi, da si kdo malo sproti izmisli, da so kakšne zahteve stranke bolj komplicirane in še kaj dodatno zaračuna. Sicer blagajne še nisem začela uporabljati, ampak koliko sem vse skupaj pogledala, izgleda prijazno do uporabnika."

Alenka
Viraja.si



Avtor:
Vladimir Mijatović