Klik MALL kot poslovni ekosistem, znotraj katerega so, predvsem za manjša podjetja, znatne prednosti v primerjavi z lastnimi inštalacijami programov in lastnimi postavitvami spletnih trgovin

Zakaj smo mnenja, da je Klik MALL nekoliko drugačen od ostalih podobnih orodij za manjša podjetja: 

  1. Spletna trgovina in blagajna za izdajanje računov sta običajno (predvsem pri malih podjetjih) 2 ločena sistema. In ker je danes tudi med malimi podjetji eden najmočnejših trendov ta, da kombinirajo prodajo v fizični poslovalnici in spletno prodajo, hitro pridejo do spoznanja, da bi bilo zelo priročno imeti en sistem za vsa naročila: WWW, POS, različne trgovine, računi za druga podjetja, računi za stranke iz tujine itd. Klik MALL ima spletno trgovino, (POS) blagajno in vsa ostala naročila na enem mestu. 

  2. Klik MALL deluje kot celovita rešitev, katere namen ni zaračunavanje modulov, ampak podpora za učinkovito delo in čim boljšo prodajo trgovcev. Tu ste poleg začetne vzpostavitve deležni tudi ustreznega gostovanja, vzdrževanja, nadgradenj v sklopu našega razvoja in nasvetov glede uporabe. Pa še kakšno dobro prakso lahko osvojite. Glede na trenutne ponudbe na trgu je naša ocena, da programski paket Klik MALL predstavlja začetno vrednost več kot 3.000€, ki bi jih morali vložiti v sistem primerljive specifikacije. (ocena narejena na podlagi pregleda cen modulov za WooCommerce in Magento, da bi bila specifikacija primerljiva. Brez upoštevanja stroškov razvoja in prilagoditev v prihodnosti).  

  3. Klik MALL še zdaleč ni orodje samo za najmanjša podjetja. Morda je še bolj primeren za tiste, ki imajo raznoliko ponudbo, razpršeno preko več trgovin ali segmentov strank. "Multi store", večjezična podpora, odlična poročila in analize iz prodaje, uporabna infografika, pospeševanje prodaje... resnično pomagajo tako pri rasti prodaje, kot pri kontroli nad poslovanjem.

  4. Do naročila že prvi dan po zagonu spletne trgovine? Kupci najraje obiskujejo trgovine oz. trgovske centre s širšo izbiro ponudbe, česar manjša podjetja običajno nimajo. Zato so skozi stoletja obstajale tržnice, sejmi, zadnje čase trgovski centri in v zadnjem času spletni oglasniki. V takšnem okolju majhno podjetje veliko lažje prosperira, ker mu je bolj kot blagovna znamka pomembna PRODAJA. Klik MALL s svojimi spletnimi trgovskimi centri omogoča, da ponudbo prikažete tako v svoji trgovini, kakor tudi v centrih, od koder bi lahko dobili nove stranke. 
    Poleg razvoja sistema skrbimo tudi za čim boljši obisk centrov. Z uporabo Klik MALL lahko tako v enem dnevu vzpostavite lastno trgovino, POS blagajno in poleg še vključite svojo ponudbo v naše centre. Če imate dobro ponudbo, bodo naročila pričela prihajati zelo kmalu.

V zgornjih točkah smo želeli prikazati, da Klik MALL ni le še eno orodje za podjetje, ampak nekakšen poslovni ekosistem, znotraj katerega so, predvsem za manjša podjetja, znatne prednosti v primerjavi z lastnimi inštalacijami programov in lastnimi postavitvami spletnih trgovin. To okolje se bo ves čas razvijalo, tako da koristi so lahko s časom samo še večje. Lastno blagajno in spletno trgovino boste tako ali tako imeli, samo za inštalacije in razvoj boste bistveno manj skrbeli. In z razvojem Klik MALL trgovskih centrov boste dobili več naročil, kot bi jih sicer "na svojem". 

Zato menimo, da podobnega orodja ni oz. bi ga lahko skombinirali iz večih sistemov, a verjetno bi bilo vse skupaj precej težje in dražje.